Meer over dakkapellen

 

Wat is een dakkapel?
Een dakkapel is een opbouw die u op uw dak laat plaatsen met als resultaat meer licht en ruimte. Hiermee kunt een donkere zolderkamer omtoveren tot een lichte en volwaardige extra kamer. Het zogenaamde beloopbare vloeroppervlak neemt hiermee toe wat een positief effect heeft op de waarde van uw woning.

Prijzen
Gemiddeld gezien liggen de prijzen tussen de € 2.500,- en € 5.000,-. De belangrijkste factoren die van invloed zijn op de prijs zijn de breedte van de dakkapel, het type dakkapel en het gewenste materiaal.

Soorten dakkapellen
Feitelijk gezien zijn er 2 soorten dakkapellen; een zogenaamde prefab dakkapel en de traditionele dakkapel. Prefab houdt in dat de dakkapel kant-en-klaar op het dak wordt geplaatst. Hij wordt compleet opgebouwd op de werklocatie van de installateur en vervolgens in zijn geheel vervoerd. Een belangrijk voordeel is dat de prefab dakkapel snel geplaatst kan worden. Meestal wordt alles op één en dezelfde dag geleverd en geplaatst.

Een andere mogelijkheid is de traditionele dakkapel. Deze wordt ter plekke uit losse materialen op uw dak geplaatst. Het voordeel hiervan is dat u zelf kunt kiezen hoe uw dakkapel er uit komt te zien en welk materiaal er wordt gebruikt. Daarnaast past een traditionele dakkapel op iedere hellingshoek. Een prefab model kan bijvoorbeeld niet worden geplaatst op daken met een hellingshoek minder dan 25 graden.

Vormgeving
Er zijn verschillende modellen dakkapellen verkrijgbaar. Het meest gangbare model is de dakkapel met een plat dak. Een belangrijk voordeel is dat dakkapellen met platte daken vaak bouwvergunningvrij zijn. Een ander voordeel is dat dit het meest populaire model is waardoor het aanbod zeer ruim is en de prijzen relatief laag liggen. Een belangrijk punt om rekening mee te houden is dat, vanwege het platte dak, er veel bladeren en andere rommel op kan komen te liggen. Regelmatig schoonmaken is dus aan te raden.

Een andere mogelijkheid is de dakkapel met een schuin dak. Een belangrijk voordeel is dat deze aanzienlijk minder onderhoud nodig heeft. Houd er wel rekening mee dat de schuine dakkapel over het algemeen wat duurder is dan het model met plat dak.
Een derde mogelijkheid is de nokverhoging.

Deze is vooral geschikt voor kamers met een laag plafond. U creëert hiermee veel extra ruimte en licht. U kunt kiezen voor een éénzijdige of tweezijdige nokverhoging. Het verschil is of de nokverhoging aan één of aan beide kanten van het dak wordt geplaatst. De prijzen van nokverhogingen liggen vaak wel hoger dan de platte en schuine modellen.

Uiteraard kunt u ook kiezen voor maatwerk. De dakkapel wordt dan helemaal op maat gemaakt voor uw dak en u kunt zelf de vormgeving en het materiaal bepalen. Vaak gaan hier extra arbeidsuren in zitten wat uiteraard zijn invloed heeft op de prijs.

Materialen
Qua materiaal kunt u kiezen tussen hout en kunststof/polyester. Het voordeel van een houten dakkapel is dat deze relatief goedkoop is. Daarnaast kunt u ze zelf schilderen en kunt u in veel gevallen het onderhoud zelf doen. Het nadeel is wel dat hout over het algemeen meer aandacht en onderhoud vereist en minder lang meegaat.

Het meest populaire materiaal is polyester. De prijzen hiervan liggen wat hoger dan bij hout maar er staan diverse voordelen tegenover:

  • Vereist weinig onderhoud en is bestand tegen alle weersinvloeden.
  • Aanzienlijk betere isolatie dan hout.
  • In alle mogelijke kleuren verkrijgbaar. Vraag nu offertes aan.

Vraag nu offertes aan bij dakkapellen installateurs!

 

Voordelen van dakkapellen-vergelijken.nl

Op dakkapellen-vergelijken.nl kunt u gemakkelijk offertes aanvragen voor dakkapel gerelateerde services in heel Nederland.

  • Bespaar tijd en geld.
  • 100% gratis en vrijblijvend.
  • Vergelijken in 3 simpele stappen.
  • Offertes direct op maat.
  • Ontvang de beste service!

In slechts 2 minuten offertes aanvragen bij meerdere bedrijven! Makkelijker kan het haast niet.

Bespaar flink op uw kosten. Vraag nu offertes aan.

Ervaringen van andere bezoekers

"Een dakkapel laten plaatsen beslis je niet snel, toch is het fijn als je snel een reactie van de bedrijven krijgt. Daarom dat ik deze service zo kan waarderen, binnen enkele dagen al 4 offertes in de mail."
B. Kool, Dordrecht

"De service van gratis offertes is top. Ook de contacten met de bedrijven zijn goed verlopen, bij allen had ik het gevoel dat het om bonafide bedrijven ging. Mooi!"
P. van Buuren, Hoogvliet

"Boven hadden we twee kleine kamers. We hebben via deze website een dakkapel bedrijf in de arm genomen die ons over de mogelijkheden heeft geadviseerd en uiteindelijk twee dakkapellen heeft geplaatst."
T. Verweij, Bergen op Zoom

Uw postcode:

   
Naam: *
Titel:
Email adres: *
Telefoonnummer: *
Adres:
Postcode:
Plaats:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:
Indicatie geplande
datum opdracht: *
Gratis bespaartips: